Engineering

Om fakultetet

Om Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet

På Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet adresserer vi globale samfundsmæssige udfordringer gennem forskning, uddannelse og videnssamarbejde. Vi arbejder på tværs af discipliner og sektorer, og vi lægger stor vægt på samarbejdet med virksomheder og myndigheder, så vores forskning skaber viden for verden.

Blandt de store globale udfordringer, som vi bidrager til at løse, er fx omstillingen til grøn energi, sikringen af rent vand til verdens befolkning, bæredygtigt byggeri og smarte og innovative metoder til produktion.

Forskning, uddannelse og videnssamarbejde på fakultetet varetages af fem institutter, der har hvert sit kerneområde, men som i høj grad også arbejder tværvidenskabeligt for at opnå de bedste resultater.

Institutterne er:

Byggeri, By og Miljø (BUILD)
Energi
Kemi og Biovidenskab
Matematiske fag
Materialer og Produktion
 

Kandidater til fremtidens arbejdsmarked

Fakultetet har ca. 3.600 studerende (2020). Vi arbejder kontinuerligt for at sikre, at vores palette af uddannelser modsvarer behovet for kandidater på fremtidens arbejdsmarked. 90,8 procent (2019) af kandidaterne fra ENGINEERING er i job 1-2 år efter endt uddannelse, og det vidner om, at man med en ingeniøruddannelse fra Aalborg Universitet er en værdifuld medarbejder for virksomheder og organisationer.

Europas Bedste ingeniøruniversitet

Internationalt udmærker Aalborg Universitet sig inden for ingeniørvidenskab. Blandt andet rangerer Aalborg Universitet som Europas bedste ingerniøruniversitet på U.S. News and World Report's liste over verdens bedste universiteter inden for ingeniørvidenskab (2021)

Også i forbindelse med uddannelse af kompetente ingeniører står Aalborg Universitet stærkt internationalt. Det amerikanske topuniversitet MIT placerede i 2018 ingeniøruddannelserne på Aalborg Universitet som fjerdebedst i verden - kun overgået af tre amerikanske universiteter.

En attraktiv samarbejdspartner

På ENGINEERING vægter både forskere og studerende samarbejdet med erhvervslivet og det omgivende samfund højt.

En undersøgelse fra Dansk Industri (2018) viser, at danske virksomheder rangerer Aalborg Universitet som Danmarks bedste universitet at indgå samarbejdsaftaler med. 

Geografisk spænder fakultetet vidt; med campusområder i Esbjerg, København og Aalborg.

Mogens Rysholt Poulsen er dekan for fakultetet