Vinterens dimittender blev fejret

Fredag den 8. februar blev vinterens nye dimittender fra Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Tekniske Fakultet for IT og Design fejret i Kantinen på Fibigerstræde 15, Aalborg Universitet

Mere end 200 gæster var mødt op, da dimittenderne fra Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Tekniske Fakultet for IT og Design fik overrakt deres eksamensbeviser ved en festlig dimissionsfest fredag eftermiddag. Dekan Mogens Rysholt Poulsen bød velkommen til vinterens nye dimittender og deres familier og venner, og han udtrykte sin glæde over at være en del af dimittendernes store dag. Han benyttede også lejligheden til at udtrykke sine forventninger til dimittenderne, som han mener, vil skabe løsninger på fremtidens store udfordringer.

- Nationale og internationale virksomheder har brug for jeres faglige kompetencer, og jeres fremtidige arbejdsgivere vil uden tvivl se jer som en stor styrke. Ud over jeres faglige kompetencer, kommer I ud med en anden særlig kompetence, fordi jeres uddannelse har taget udgangspunkt i problembaseret læring. I har arbejdet sammen i grupper om rigtige problemer og opnået stor erfaring med at analysere og løse problemer i samarbejde med andre, sagde Mogens Rysholt Poulsen blandt andet.

Dekanen gav endelig også udtryk for et håb om, at dimittenderne vil holde kontakten med hinanden og være gode ambassadører for Aalborg Universitet fremover.

I alt dimitterede 138 studerende.

Anerkendt robotforsker holdt festtale

Årets festtaler var Henrik I. Christensen, som er en af verdens førende forskere inden for robotteknologi. Han opfordrede dimittenderne til at have fokus på deres passion, når de skal vælge deres fremtidige arbejdsplads. Han nævnte, at det er vigtigt at investere i sin fremtid og finde et arbejde, man elsker og synes er sjovt. Ligesom Mogens Rysholt Poulsen lagde Henrik I. Christensen også vægt på de studerendes evner til at arbejde sammen i grupper, som vil adskille dem fra de andre ingeniører.

Legat fra Siemensfonden blev overrakt

Udover eksamensbeviser uddelte Karina Lødrup et legat fra Siemensfonden, som gik til Ole Nielsen og Mads Anker Fremmelev. De to specialestuderende på Design of Mechanical Systems blev bevilliget 30.000 kr. til et high-speed kamera. Kameraet skal hjælpe dem med at blive endnu klogere på, hvordan skader i eksempel vindmøllevinger udvikler sig.

Læs mere om de to studerendes projekt

Undervejs i festlighederne sørgede AAU Bigband under ledelse af Tore Mortensen for den festlige stemning, og efter den formelle ceremoni blev der budt på forfriskninger.