Peter Koch er årets underviser på ENGINEERING

Uovertruffen entusiasme, engagement og i øjenhøjde med de studerende. Sådan beskriver de studerende Peter Koch fra Institut for Elektroniske Systemer, der er udnævnt som årets underviser på Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet

De studerende ved studienævnet for Matematiske Fag har indstillet Peter Koch til titlen som årets underviser, blandt andet fordi han er en dygtig underviser, dybt sympatisk og et stort forbillede for de studerende.

-        - Peter er dybt engageret som underviser, hvilket de studerende tydeligt mærker igennem hans indlevelse i undervisningen og hans inspirerende formidling af det faglige stof. Han er god til at sætte sig ind i de studerendes forudsætninger og aktiverer med stor succes viden fra tidligere semestre.

Sådan beskriver de studerende Peter Koch, der til dagligt underviser i blandt andet ”diskret-tids systemer”. Peter er lektor ved Institut for Elektroniske Systemer.

Møder de studerende i øjenhøjde

Ud over sit store engagement og entusiasme for sit fagområde, har Peter også en evne til at møde de studerende i øjenhøjde, og han er garant for, at formidlingen sker i et sprog og på en facon, som de studerende kan forstå.

-         - Denne evne er med til at fange de studerende, samtidig med at Peter har fokus på, at der hele tiden sikres en faglig progression, skriver de studerende i motivationen for at pege på Peter Koch som årets underviser.

Peter anerkendes desuden for at forstå vigtigheden af at aktivere de studerendes faglige viden igennem opgaveregning i grupper.

-        - Peter er altid klar til at diskutere og hjælpe ved behov under opgaveregningen og viser også her et storsindet engagement i de studerende.

Fremmer dannelse og kritisk tilgang

Ifølge indstillingen stimulerer Peter i høj grad til selvstændig og kritisk refleksion hos de studerende, og lægger vægt på, at det ikke kun handler om det rent teoretiske.

-        - Peter har øje for, at det ikke kun handler om matematik og ingeniørmæssige discipliner. En universitetsuddannelsen handler i lige så høj grad om at forme de studerende til at blive selvstændigt tænkende individer, som besidder en væsentlig evne til kritisk stillingtagen, både over for andres arbejde men i lige så høj grad over for det, de studerende selv laver, skriver de studerende blandt andet.

Peter Koch bliver fejret til AAU’s årsfest den 13. marts 2020. Her er han desuden blandt de fem kandidater, der er i spil til at modtage prisen som Årets Underviser på tværs af hele AAU. En pris, der bliver tildelt af Obelfonden (Det Obelske Familiefonds Undervisningspris).

De øvrige kandidater til titlen som årets underviser på Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet var:

• Lektor Jesper Ellerbæk Nielsen, Studienævn for Byggeri og Anlæg
  • Lektor Thomas Condra, Studienævn for Energi