Ny institutleder for fusioneret byggeinstitut

Når Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) og Institut for Byggeri og Anlæg (BYG) fusionerer ved årsskiftet, bliver det med Lars Pico Geerdsen som ny institutleder

Den 1. januar 2020 ser et nyt institut dagens lys på Aalborg Universitet. Det sker, når SBi og BYG fusionerer. Til at stå i spidsen for det nye institut er valget faldet på 49-årige Lars Pico Geerdsen.

Lars Pico Geerdsen kommer fra en stilling som direktør for Kraks Fonds Byforskning, hvor han siden 2011 har stået i spidsen for fondens forskningsaktiviteter. Han har desuden relevant erfaring fra VIVE som institutleder og fra en seniorforskerstilling i ROCKWOOL Fonden.

Han har desuden en ph.d. i økonomi fra Københavns Universitet, hvor han har haft økonometri som fokusområde, og hans team han har blandt andet arbejdet med beregningen af økonomisk impact af større offentlige byggerier som fx Storebæltsbroen.

Den nye institutleder ser frem til at komme i gang med den store opgave, der venter.

- Først og fremmest glæder jeg mig rigtig meget til at arbejde sammen med alle de dygtige og engagerede medarbejdere om at skabe et nyt institut. Jeg tror på, at byggeriet og det byggede miljø er emner, der kun bliver mere og mere relevante og afgørende for verdens udvikling i de kommende år. Det kommende institut kommer til at levere afgørende viden på temaer som fx bæredygtighed, digitalisering i byggeriet, klimakrisen og urbanisering, og her kommer vores helhedsorienterede perspektiv til at kunne gøre en forskel, siger Lars Pico Geerdsen.

Lars Pico Geerdsen får base på AAU i København, men han ser frem til at arbejde på tværs af hele landet.

- Jeg er sikker på, at det er en styrke, at det nye institut spreder sig over flere landsdele, og jeg tror på, at der ligger nogle muligheder i, at vi har rødder flere steder i Danmark. De muligheder skal vi selvfølgelig udnytte, siger han.

Ansættelsen af Lars Pico Geerdsen vækker også glæde hos ledelsen på Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, hvor man har vægtet Lars’ store erfaring med at drive en forskningsbaseret organisation og hans evne til at lede og samle en organisation i forandring tungt.

- Jeg ser enormt meget frem til at få Lars med på holdet, og jeg er sikker på, at han er den rette til at stå i spidsen for det nye institut. Han er en visionær leder, og jeg er overbevist om, at han sammen med alle medarbejderne kan forløse instituttets store potentiale inden for uddannelse, forskning, myndighedsbetjening og vidensamarbejde og for at blive en væsentlig aktør inden for byggeområdet i både Danmark og internationalt, siger dekan Mogens Rysholt Poulsen.

Lars Pico Geerdsen tiltræder den 1. januar 2020.