Anerkendt robotteknolog besøgte AAU

Professor, direktør, investor og rådgiver for Obama er blot blandt nogle af titlerne, som den internationalt anerkendte robotforsker, Henrik I. Christensen, kan smykke sig med. Fredag vendte han tilbage til rødderne, da han besøgte AAU

Fremmødet var stort i auditoriet på Fibigerstræde 16, da Henrik I. Christensen holdt gæsteforelæsning på Aalborg Universitet. Robotforskeren har et imponerende CV bag sig, og blandt de mange fornemme titler som direktør, professor og præsidentrådgiver er også titlen som AAU-alumne. Gæsteforelæsningen handlede helt naturligt om robotter, men med et særligt fokus på, hvordan samarbejdet mellem robotter og andre mobile enheder kan bruges til at overvåge store områder fx i forbindelse med forureningen eller skader efter jordskælv.

Rundtur på Institut for Materialer og Produktion

Forud for forelæsningen havde Henrik I. Christensen været på rundtur blandt AAU’s robotforskere på Institut for Materialer og Produktion. Og det var til både Henrik I. Chistensens og AAU-forskernes store fornøjelse. På rundturen kom Henrik I. Christensen vidt omkring og blev introduceret til AAU’s forskning i alt fra Smart Production til exoskeletter og laserrobotter.

Professor Ole Madsen, der er en af de ledende robotforskere på AAU, var begejstret for, at Henrik I. Christensen havde takket ja til at lægge vejen forbi forskningsmiljøerne på Institut for Materialer og Produktion.

- Det var enormt spændende for os alle sammen at få en kapabilitet som Henrik I. Christensen med rundt i vores forskningsmiljø. Han var meget interesseret, og det var et friskt pust fra den internationale robotforskningsscene. Samtidig var han meget åben for at indgå samarbejder mellem hans institut på UC San Diego og Aalborg Universitet, så det håber jeg, at vi kan få et stort udbytte af, siger Ole Madsen.

Nogle af AAU's robotforskere sammen med Henrik I. Christensen (nummer seks fra venstre).

Henrik I. Christensen sluttede besøget på AAU af med at deltage i vinterdimissionen for kandidater fra Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Tekniske Fakultet for IT og Design. Her var robotforskeren inviteret til at holde festtalen til vinterens dimittender på ENGINEERING og TECH, og hans budskab var klart: Gør det I brænder for, og bliv ved med at uddanne jer gennem hele livet, så skal I nok komme langt.

Læs mere om vinterdimissionen her.