AAU logo

Engineering

Nyhed

AAU-professor udnævnt til æresdoktor på Tal Tech i Estland

AAU-professor udnævnt til æresdoktor på Tal Tech i Estland

Mandag eftermiddag blev professor Frede Blaabjerg udnævnt til æresdoktor på Tallinn University of Technology. En ære og et godt fundament for fremtidigt samarbejde, siger han

Tallinn University of Technology (Tal Tech) fejrer i denne uge 100 års jubilæum. Det blev fejret ved en stor ceremoni mandag eftermiddag, hvor der ud over festtaler også blev udnævnt æresdoktorer. Blandt de nyudnævnte æresdoktorer var AAU-professor Frede Blaabjerg, der fik tildelt graden for sit enestående videnskabelige bidrag til forskningsfeltet effektelektronik.

- Med udnævnelsen af Frede Blaabjerg som æresdoktor på Tal Tech udtrykker vi vores anerkendelse af det enorme bidrag, han har ydet til det internationale forskningsmiljø inden for effektelektronik. Det er i særklasse, siger Dmitri Vinnikov, der er professor på Tal Tech, og som står bag nomineringen.

Frede Blaabjerg har gennem en periode allerede haft en rådgivende rolle for Tal Tech’s forskningsgruppe for effektelektronik, hvor han blandt andet har hjulpet med at gennemføre en række forskningsprojekter. Dmitri Vinnikov håber, at det samarbejde vil blive styrket i de kommende år.

En stor ære

Hovedpersonen selv sætter stor pris på udnævnelsen, der er kulminationen på et langvarigt og værdifuldt samarbejde mellem Aalborg Universitet og Tal Tech, hvor de to universiteter blandt andet har haft et parløb i forbindelse med en række ph.d.-forløb, post doc-ansættelser, fælles videnskabelige publikationer og har endog vundet fælles artikel priser.

- Det er en stor ære for mig at blive udnævnt til æresdoktor på Tal Tech, som har været en værdifuld samarbejdspartner gennem de sidste mange år. Jeg ser frem til at fortsætte vores samarbejde i de kommende år, hvor vi sammen forhåbentligt kan levere resultater, der kan bringe teknologien i anvendelse i målet om at skabe et mere bæredygtigt samfund, siger Frede Blaabjerg.

I de kommende år fortsætter samarbejdet mellem Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet og Tal Tech’s Department of Electrical Power Engineering and Mechatronics.

Frede Blaabjerg er desuden æresdoktor ved det rumænske universitet Politehnica de Timisoara.

 

Kontakt

  • Frede Blaabjerg, Professor i effektelektronik, Institut for Energiteknik, AAU, tlf. 2129 2454, e-mail: fbl@et.aau.dk 
  • Sanne Holm Nielsen, pressekontakt, AAU, tlf. 9940 3517, e-mail: shn@adm.aau.dk