AAU-forsker får æresprofessorat på anerkendt kinesisk universitet

Professor Michael Havbro Faber fra Institut for Byggeri og Anlæg er udnævnt til æresprofessor på det kinesiske universitet Harbin Institute of Technology

Michael Havbro Faber, der til dagligt forsker i sikkerhed og risiko i forbindelse med opførelsen af bygninger og konstruktioner, er for nylig udnævnt til æresprofessor på Harbin Institute of Technology (HIT). HIT er et af Kinas stærkeste universiteter og blev senest rangeret som verdens sjettebedste universitet i verden inden for ingeniørvidenskab.

Michael Havbro Faber har i mere end 30 år forsket bredt i sikkerhed og risiko – herunder blandt andet beslutningsanalyse, sandsynlighedsteori og statistik i forbindelse med beslutninger i alle faser af konstruktioner og bygningers levetid. I de senere år har han rettet sit blik mere mod forskningsområderne livssikkerhed, robusthed, resiliens og kvantitativ bæredygtighed af socio-tekniske systemer. Michael Havbro Faber ser frem til at udfolde de muligheder, et æresprofessorat på HIT åbner for.

- Det giver mig en unik mulighed for at indgå et endnu tættere samarbejde med HIT om en række interessante projekter. Fx kan jeg søge finansiering til både ph.d.-studerende og forskningsprojekter under de kinesiske forskningsprogrammer, og det er enormt interessant, siger Michael Havbro Faber.

AAU-professoren planlægger desuden at etablere et nyt center, der skal forske i resiliens af infrastruktursystemer, ligesom en del af hans rolle som æresprofessor er at vejlede ph.d.-studerende ved HIT.

Læs mere om Michael Havbro Faber’s meritter her.