AAU logo

Engineering

Adgangskursus

Særligt tilbud til håndværkere med ingeniør-drømme

Særligt tilbud til håndværkere med ingeniør-drømme


Mange nye teknologivirksomheder er etableret af ingeniører med håndværksbaggrund, og danske ingeniører med praktisk erfaring er i høj kurs, såvel i Danmark som i udlandet. Netop derfor har Aalborg Universitet succes med et særligt forløb, Adgangskursus, der giver studerende med en erhvervsfaglig uddannelse mulighed for at kombinere deres faglige viden og praktiske erfaring med en ingeniøruddannelse. Det er et populært valg blandt mange håndværkere.

Brian Gasberg Thomsen er oprindeligt uddannet elektronikfagtekniker, men arbejder i dag som hardwareingeniør i den nordjyske satellitvirksomhed GomSpace.

- Jeg har nok altid gerne villet være ingeniør, men efter folkeskolen var det for mange år på skolebænken at se frem til. Derfor fandt jeg en kortere vej, fortæller han.

Brian Gasberg Thomsen valgte Adgangskursus, der er Aalborg Universitets tilbud til eksempelvis faglærte. Uddannelsen tager 1 – 1 ½ år og giver adgang til ingeniørstudiet.

Med Adgangskursus åbner Aalborg Universitet dørene for studerende med en erhvervsfaglig baggrund, der i de kommende år kan bidrage til at dække det stigende behov for ingeniører. For Brian Gasberg Thomsen er det tydeligt, hvor stor en fordel, det er at have en praktisk håndværksfaglig baggrund, når man arbejder som ingeniør. Hans råd til andre håndværkere, der overvejer at læse videre, er:

- Spring ud i det – vælg Adgangskursus!