Flere vil læse til ingeniør på AAU

Da fristen for at søge ind på en videregående uddannelse udløb onsdag til middag havde 1.439 ansøgere søgt en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet som deres førsteprioritet. Det er en stigning på 4,3 procent i forhold til sidste år.

I et uddannelsesmarked, hvor universiteterne på landsplan oplever et fald i antallet af ansøgninger på 3,7 procent, glæder det dekan Mogens Rysholt Poulsen, at stort set alle ingeniøruddannelserne på det Ingeniør- og Naturvidenskabelige oplever en stigning.

- Det vidner om, at vores uddannelser og ikke mindst vores studieform appellerer til de kommende studerende. Og så tror jeg, at de gode muligheder for virksomhedssamarbejder undervejs i studiet på AAU tiltaler de kommende studerende, fordi det giver dem en uddannelse, der er målrettet fremtiden, siger Mogens Rysholt Poulsen.

Blandt ingeniøruddannelserne er årets højdespringer uddannelsen Bioteknologi, der har oplevet en stigning i ansøgertallet på 35 procent. Og blandt de naturvidenskabelige uddannelser ligger Biologi i top med 40 procent flere ansøgere.

Læs mere om fremgangen i ansøgning til AAU trods fald på landsplan her.